Окачени фасади

СИЦ Инжинеринг предлага висококачествени материали, бързина и качество при изпълнение на възложените поръчки на цена от 320 лв./кв.м.

Класическите системи за окачени фасади подчертават външния дизайн и линия. Окачената фасада се изработва по схемата “прилепвам и оформям” и се монтира парче по парче, което означава че може лесно да се модифицира. Системите за окачени фасади предлагат широка гама от профили и много решения за всякакъв вид фасади. Отварящите прозорци са проектирани така, че да не се отличават от останалата част на фасадата. Системите са икономични, гъвкави и атрактивни. Могат да се остъкляват със стъкла и стъклопакети с дебелина от 6 до 32 мм.

Съществува и окачена фасада с дизайн на пчелна пита. Този тип конструкция е проектирана да се противопоставя на вятърните и сеизмични сили. Дизайна на тази система също така взема под внимание коефициента на разширение на алуминия без да се губи еластичността, стабилността и съпротивлението на конструкцията. Големите колони осигуряват съпротивление при силен вятър. При тази система вертикалните елементи се монтират първо и тогава сглобените панели се поставят зад тях. Тези панели са с малки корнизи, които обрамчват стъклото или стъклопакета и така осигуряват стабилност, при което не се налага да се използва силикон и придават вид на пчелна пита. Отваряемите части са изработени със същия външен дизайн, както и неотваряемите, за да не си различават по фасадата. Системата е с доказана издръжливост във времето с три уплътнителя и интелигентна система за отводняване, която осигурява контрол на конденза. Съществуват и окачени фасади, при които алуминиевата конструкция остава невидима по фасадата. Това създава кристален огледален ефект. Той се постига с използването на структурен силикон, който прикрепя стъклото към алуминиевия панел. Тази изящност на системата я прави една от най-търсените на пазара днес.

Сертификати – окачени фасади


Стандартна

  ► с видими отвън декоративни капачки

Полуструктурна

  ► с видими отвън фуги между стъклопакетите и тесни рамки /около 13 мм/ алуминиеви профили.
  ► не изисква специално залепени стъклопакети.

Структурна

  ► без видими отвън алуминиеви профили.
  ► със силиконови фуги между стъклопакетите.
  ► няма оптическа разлика между отваряема и неотваряема част.


Comments are closed.